topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitafest

Fajitafest

med kyckling, kryddig bönmash och tomatsalsa

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen Sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

2

Tomat

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Svarta bönor

5

Tex-Mex

300

Strimlad kycklinglårfilé

½

Rödlök

½

Röd chili

20

Sriracha

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)809 kcal
Energi (kJ)3384 kJ
Fett28.06 g
varav mättat9 g
Kolhydrater82.23 g
varav socker9.9 g
Protein3.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Skölj svarta bönor.

Marinera kyckling
2

Blanda kyckling med Tex-Mex och en skvätt olivolja* i en skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

Värm bönor
4

Mosa bönor och sriracha grovt i en skål med en gaffel. För över till en stekpanna, tillsätt en skvätt olivolja* och fräs tills uppvärmda, 2-4 min. TIPS: Mosa gradvis i srirachan med bönorna efter smak då den är väldigt stark!

Blanda salsa
5

Blanda tomat, rödlök, chili, hälften av koriandern, en nypa socker* och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande koriander, en nypa salt* och peppar* i en ny skål. Värm tortillas i micron eller i en torr stekpanna. TIPS: Skippa chilin om ni inte är förtjusta i stark mat.

Servera
6

Sätt fram alla tillbehör, och bygg din fajita. Börja med bönor, toppa med kyckling och salsa, och avsluta med en klick gräddfil.