Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen Sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
300
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
2
Tomat
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Svarta bönor
½
Rödlök
½
Röd chili
20
Sriracha
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
Socker (steg 5)
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Skölj svarta bönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Mosa bönor och sriracha grovt i en skål med en gaffel.
Tillsätt bönmos och en skvätt olivolja* till en ny stekpanna på medelvärme och fräs tills uppvärmda, 2-4 min.
Blanda tomat, rödlök, chili, hälften av koriandern, en nypa socker* och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande koriander, en nypa salt* och peppar* i en ny skål. Värm tortillas i micron i 10 s intervaller eller i en torr stekpanna. TIPS: Skippa chilin om ni inte är förtjusta i stark mat.
Sätt fram alla tillbehör, och bygg din fajita. Börja med bönmash, toppa med kyckling och salsa, och avsluta med en klick korianderdressing.