Ikväll blir det frasig schnitzel med massor av smarriga tillbehör! Tack vare våra örtmarinerade fläskkotletter är kryddningen redan klar, och det går snabbt att svänga ihop en enkel panering med ägg och panko. Vi rostar potatis och rödbetor i ugnen och gör en fräsch sallad med citrusdressing. Simsalabim - lite äkta söndagskänsla på en tallrik!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
500 g
Potatis
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
60 g
Salladsmix
1 st
Bladpersilja
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 g
Rädisor
1 st
Gräslök
1 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) och rödbeta i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skär citrusfrukt i kvartar.
Finhacka persilja och gräslök.
Lägg köttet mellan två bakplåtspapper och banka med en kötthammare eller kavel tills det har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko, hälften av persilja och gräslök i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skölj salladsmix.
Blanda yoghurt, majonnäs, resterande persilja och gräslök, en skvätt citrussaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda rädisor, salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp rostade rotfrukter, kött och sallad på tallrikar.
Ringla över citrusdressing.
Servera med resterande citrusfrukt i klyftor.