
Ikväll lagar vi en fantastisk dansk vegofärs-gryta med en massa gott i. Vi fyller vår gryta med vegofärs, champinjoner, lök, morot, Worchestershiresås, sojasås och tomatpuré. Underbara tillbehör är krämigt potatismos och sötsur dillpicklad gurka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Morot
1
Lök
200
Champinjoner
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
½
Tomatpuré
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
½
Worcestershiresås
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja, Senap)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
500
Bakpotatis
1
Gurka
1
Dill
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½
Socker (steg 1)
1
Vatten (steg 1)
3
Mjölk (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Vetemjöl (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
2
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär gurka i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda dill, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatisen tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka lök.
Grovhacka svamp.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök 5-6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vegofärs och morot och stek i 2-3 min.
Rör i Mamas favorit, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], sojasås och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 2-3 min.

Under tiden, vispa ihop vatten [2 dl |4 dl], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och
vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en kanna, tills klumpfri.
Rör i mixen i stekpannan och sjud på medelvärme i 3-4 min, tills tjocknad.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp potatismos på tallrikar, och toppa med vegofärs-gryta.
Servera med dillpicklad gurka,