Dansk vegofärs-gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dansk vegofärs-gryta

Dansk vegofärs-gryta

med potatismos och dillpicklad gurka

Ikväll lagar vi en fantastisk dansk vegofärs-gryta med en massa gott i. Vi fyller vår gryta med vegofärs, champinjoner, lök, morot, Worchestershiresås, sojasås och tomatpuré. Underbara tillbehör är krämigt potatismos och sötsur dillpicklad gurka.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Ägg
Vete
Senap
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Lök

200

Champinjoner

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½

Tomatpuré

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500

Bakpotatis

1

Gurka

1

Dill

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 1)

1

Vatten (steg 1)

3

Mjölk (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

½

Vetemjöl (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

2

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)510 kcal
Energi (kJ)2133 kJ
Fett12.5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater67.1 g
varav socker17.4 g
Protein27.8 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Pickla gurka
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär gurka i tunna skivor. 

Finhacka dill.

Blanda dill, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Rör i gurka och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Gör potatismos
2

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatisen tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka lök.

Grovhacka svamp.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök 5-6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vegofärs och morot och stek i 2-3 min.

Rör i Mamas favorit, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], sojasås och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 2-3 min.

Koka gryta
5

Under tiden, vispa ihop vatten [2 dl |4 dl], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och 
vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en kanna, tills klumpfri.

Rör i mixen i stekpannan och sjud på medelvärme i 3-4 min, tills tjocknad.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatismos på tallrikar, och toppa med vegofärs-gryta.

Servera med dillpicklad gurka,