Ikväll lagar vi en fantastisk dansk vegofärs-gryta med en massa gott i. Vi fyller vår gryta med vegofärs, champinjoner, lök, morot, Worchestershiresås, sojasås och tomatpuré. Underbara tillbehör är krämigt potatismos och sötsur dillpicklad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Lök
200
Champinjoner
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½
Tomatpuré
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
500
Bakpotatis
1
Gurka
1
Dill
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Socker (steg 1)
1
Vatten (steg 1)
3
Mjölk (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Vetemjöl (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär gurka i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda dill, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatisen tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka lök.
Grovhacka svamp.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök 5-6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vegofärs och morot och stek i 2-3 min.
Rör i Mamas favorit, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], sojasås och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 2-3 min.
Under tiden, vispa ihop vatten [2 dl |4 dl], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och
vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en kanna, tills klumpfri.
Rör i mixen i stekpannan och sjud på medelvärme i 3-4 min, tills tjocknad.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatismos på tallrikar, och toppa med vegofärs-gryta.
Servera med dillpicklad gurka,