
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på stekt torsk i citrusfruktsmörsås. Vi serverar fisken med dill, aioli, rostade rotfrukter och broccolini.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
1 st
Citrusfrukt
200 g
Broccolini
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka dill.
Skär halva citrusfrukten i tunna skivor och resten i klyftor.
Blanda vatten, buljong, vitlök, dill och en generös skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Grovhacka broccolini och placera på plåten med rotfrukter när det återstår 15 min av tillagningstiden.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta i ugnen i 15 min.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör.
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk, rotfrukter och broccolini på tallrikar.
Ringla citrusfruktbuljong över torsken och garnera med citrusfruktskivor.
Strö sesamfrön över rätten.
Servera med aioli.