Skip to main content
Citrusstekt torsk
Citrusstekt torsk

Citrusstekt torsk

med rostade rotfrukter, broccolini och dill

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på stekt torsk i citrusfruktsmörsås. Vi serverar fisken med dill, aioli, rostade rotfrukter och broccolini.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Mer grönt
Allergener:
Fisk
Selleri
Ägg
Senap
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citrusfrukt

200 g

Broccolini

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2996 kJ
Energi (kcal)716 kcal
Fett32 g
varav mättat7 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker12.2 g
Kostfiber9.9 g
Protein35.2 g
Salt5.2 g
Potassium1236.9 mg
Calcium5 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered citrusfruktbuljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citrusfrukten i tunna skivor och resten i klyftor.

Blanda vatten, buljong, vitlök, dill och en generös skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Rosta broccolini
3

Grovhacka broccolini och placera på plåten med rotfrukter när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, rotfrukter och broccolini på tallrikar.

Ringla citrusfruktbuljong över torsken och garnera med citrusfruktskivor.

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.