topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
One Pot
Lättlagad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

25

Ketchup

1

Koriander

1

Grön paprika

75

Crème fraiche

2

Morot

1

Krossade tomater

4

Grönsaksbuljong

1

Röd chili

5

Tex-Mex

1

Rödlök

1

Kidneybönor

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)358 kcal
Energi (kJ)1497 kJ
Fett11.23 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater45.13 g
varav socker11.7 g
Protein10.96 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor i en sil.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

Tillsätt krossade tomater
3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Låt sjuda i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Hacka koriander
4

Grovhacka koriander.

Servera
5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.