Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Snabblagad

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, gräddig mozzarella och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Chili

1 st

Grön paprika

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

25 g

Ketchup

1 påse

Koriander

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2186 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett26 g
varav mättat8 g
Kolhydrater56 g
varav socker21 g
Kostfiber14 g
Protein18 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor i en sil.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.Tillsätt en skvätt olja*, vitlök, rödlök, paprika, chili (stark!), morot och Hello Mexico kryddmix. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Låt sjuda i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker, salt och peppar*.

4

Grovhacka koriander.

5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.