Skip to main content
Cajunkryddad kycklingfilé
Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé

med rostad ”buffalo”-potatis & rökig majo

Till kvällens rätt har vi hämtat inspiration från Sydamerika och bjuder på cajunkryddad kycklingfilé som får sällskap av krossad ”buffalo”-potatis med ugnsrostade grönsaker. Majonnäs smaksatt med rökt paprikapulver fulländar denna smakupplevelse.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Lök

1 st

Paprika

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2426 kJ
Energi (kcal)580 kcal
Fett21.3 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker14.6 g
Kostfiber6.8 g
Protein42.2 g
Salt2.3 g
Potassium348.7 mg
Calcium18.6 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet.

Krydda med salt och en nypa peppar, täck med lock och sätt åt sidan.

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Häll av majs.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt och Ay Cajun-ba.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör ”buffalo”-potatis
4

Placera färdigkokt potatis på en ny plåt med bakplåtspapper. Krossa försiktigt med en gaffel, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Placera paprika, lök och majs på samma bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 10-12 min, eller tills potatis är gyllene.

Blanda ihop potatis och grönsaker på plåten när de är färdiglagade.

Blanda rökt majonnäs
5

Blanda majonnäs, rökt paprikapulver och en skvätt vatten i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp cajunkryddad kyckling, rostade grönsaker och ”buffalo”-potatis på tallrikar.

Toppa potatis och grönsaker med rökt majonnäs och garnera med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.