topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buffaloblomkål

Buffaloblomkål

med vårsallad och potatisklyftor

Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

500

Potatis

650

Blomkål

100

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

90

Sallad

75

Rädisor

1

Gurka, piccolo

Gurka

25

Vitvinsvinäger

75

Gräddfil

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1613 kJ
Fett35.5 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater13.62 g
varav socker1.7 g
Protein2.55 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Rosta potatisklyftor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Blanda så att klyftorna täcks och rosta dem i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.

Panera blomkål
2

Dela blomkålen i små buketter. Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål. Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.

Rosta blomkål
3

Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Förbered grönsaker
4

Skiva gemsallad och rädisor tunt. Grovhacka gurka.

Laga sallad
5

Blanda en skvätt olivolja*, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i salladsskål. Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.

Servera
6

Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar. Servera med gräddfil vid sidan av.