HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBuffaloblomkål
topBanner
Buffaloblomkål

Buffaloblomkål

med vårsallad och potatisklyftor

Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SenapÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

500 g

Potatis

650 g

Blomkål

100 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

90 g

Gemsallad

75 g

Rädisor

1 st

Gurka, piccolo

st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

75 g

Gräddfil

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1613 kJ
Fett35.5 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater13.62 g
varav socker1.7 g
Protein2.55 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Blanda så att klyftorna täcks och rosta dem i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.

2

Dela blomkålen i små buketter. Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål. Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.

3

Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.

4

Skiva gemsallad och rädisor tunt. Grovhacka gurka.

5

Blanda en skvätt olivolja*, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i salladsskål. Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.

6

Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar. Servera med gräddfil vid sidan av.