HelloFresh
Buffaloblomkål

Buffaloblomkål

med vårsallad och potatisklyftor

Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

450 g

Blomkål

100 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

8 g

Central American Style kryddmix

100 g

Gemsallad

½ påse

Rädisor

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3144 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett42 g
varav mättat6 g
Kolhydrater71 g
varav socker15 g
Kostfiber15 g
Protein20 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar*.

Blanda så att klyftorna täcks och rostadem i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.

2

Dela blomkålen i små buketter.

Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke.

Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål.

Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.

3

Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.

4

Skiva gemsallad och rädisor tunt.

Grovhacka gurka.

5

Blanda en skvätt olivolja, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt och peppar* i salladsskål.

Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.

6

Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar.Servera med gräddfil vid sidan av.