Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
500 g
Potatis
650 g
Blomkål
100 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)90 g
Gemsallad
75 g
Rädisor
1 st
Gurka, piccolo
st
Gurka
25 ml
Vitvinsvinäger
75 g
Gräddfil
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Blanda så att klyftorna täcks och rosta dem i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.
Dela blomkålen i små buketter. Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål. Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.
Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Skiva gemsallad och rädisor tunt. Grovhacka gurka.
Blanda en skvätt olivolja*, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i salladsskål. Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.
Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar. Servera med gräddfil vid sidan av.