topBanner
Bönchili

Bönchili

med quinoa och chimichurri

Här får du en mustig, färgstark bönchili med majs och kidneybönor. Quinoa får extra smak av buljong och chimichurrin får precis lagom styrka av chili, koriander, vitlök och lime. Mexico har mycket mer att bjuda på än tacos och tortillas.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

4 påse

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 burk

Majs

1 paket

Kidneybönor

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 burk

Tomatpuré

½ st

Chili

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

4 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2416 kJ
Energi (kcal)578 kcal
Fett14 g
varav mättat2 g
Kolhydrater77 g
varav socker29 g
Protein25 g
Salt12 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i buljong i det kokande vattnet. Tillsätt sedan quinoa och koka upp. Sänk värmen och sjud tills quinoa har blivit dubbelt så stora, 12-15 min.

Ta kastrullen av värmen, sila quinoa, lägg tillbaka i kastrullen och sätt lock på.

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka paprika. Häll av majs och kidneybönor i en sil.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs spiskummin och Tex-Mex i 30 sek.

4

Tillsätt lök, hälften av vitlöken och paprika i stekpannan. Stek i 3-4 minuter.

Tillsätt majs, kidneybönor, krossade tomater, tomatpuré, salt* och vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers].

Låt såsen sjuda i 5-8 min. Krydda med salt* och peppar*.

TIPS: Tillsätt extra vatten om det är torrt.

5

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär lime i klyftor.

Blanda koriander (spara lite till garnering), chili, återstående vitlök, olivolja* och en generös skvätt limejuice.

6

Fördela quinoa och bönchili på varsin sida i era skålar och toppa med chimichurri. Garnera med sparad koriander.