Skip to main content
BBQ-glaserad blomkål och potatismos
BBQ-glaserad blomkål och potatismos

BBQ-glaserad blomkål och potatismos

med rostade kikärtor & rädis- och gurksallad

Kvällens gröna middag bjuder på en symfoni av smaker och texturer! Vi ugnsrostar BBQ-glaserad blomkål och kikärtor och serverar dem med krämigt potatismos, en enkel grönsallad med rädisor och en svalkande vitlöksdoftande yoghurtsås.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Blomkålsbuketter

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

2 g

Spiskummin, malen

195 g

Kikärtor

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

37.5 g

Rädisor

1 st

Gurka

½ st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till kikärtor

¼ tsk

Salt till kikärtor

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2188 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett27.5 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker41.6 g
Kostfiber30.4 g
Protein30.5 g
Salt2.9 g
Potassium690 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelväme.

Tillsätt blomkål, hälften av spiskummin och en nypa salt och peppar till kastrullen med smör och vänd runt.

Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Rosta kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor.

Placera kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, resterande spiskummin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Laga mos
3

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Bre BBQ-sås i ett jämnt lager på blomkål när det återstår 5 minuter av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix.

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda olivolja, salladsmix, gurka, morot, rädisor och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Finhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp blomkål, potatismos och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med kikärtor.

Garnera med persilja och servera med en klick yoghurtsås.