Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med våra färdiga bao-bröd svänger du snabbt och enkelt ihop ett gott tillbehör med asiatiska smaker. Vi fyller de fluffiga bröden med gyllenstekt panerad ostronskivling som smaksätts med asiatisk dressing, gurka, lime och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Ostronskivling
6 st
Bao-bröd
(Innehåller Gluten, Soja, Vete)
40 g
Asiatisk dressing
1 st
Gurka
1 st
Salladslök
1 st
Lime
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till svamp
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv försiktigt svamp i 2 cm stora bitar. Blanda svamp, mjöl och salt i en medelstor skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Placera svamp i pannan och låt överflödigt mjöl vara kvar i skålen.
Stek i 4–5 min, eller tills krispig och gyllene. Vänd då och då.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Ringla över asiatisk dressing och vänd runt preis innan servering.
TIPS: Stek svamp i omgångar om det inte får plats.
Under tiden, halvera lime.
Skär salladslök och gurka i tunna skivor.
Grovhacka jordnötter.
Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Fyll bao-bröd med gurka och svamp.
Pressa över en skvätt limesaft och toppa med salladslök och jordnötter.