
Visst är det härligt med rätter där varje familjemedlem kan plocka ihop sin egen version? Här serverar vi bakad potatis med pulled pork, gräddfilsdipp och en uppsjö av färgglada tillbehör – vad sägs om riven gouda, syltad lök eller färsk gurka?
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
300 g
Pulled pork
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
1 st
Morot
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Riv morot grovt.

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda Hello Sunrise och gräddfil i en liten skål.
Blanda morot, olivolja, en nypa salt och socker i en medelstor skål.

Lägg upp pulled pork, gurka, morot, gräddfil, persilja, syltad lök och gouda i separata skålar som topping till potatisen.
Använd en gaffel för att öppna upp potatis och fyll den med topping.