
Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Visst är det härligt med rätter där varje familjemedlem kan plocka ihop sin egen version? Här serverar vi bakad sötpotatis med pulled pork, gräddfilsdipp och en uppsjö av färgglada tillbehör – vad sägs om riven goudaost, syltad lök eller morot?
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Pulled pork
1 st
Gurka
½ st
Lök
1 st
Morot
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
450 g
Sötpotatis
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera sötpotatis och "pricka" skärsidan med en gaffel.
Lägg sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Baka i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Riv morot grovt.

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda Hello Sunrise och gräddfil i en liten skål.
Blanda morot, olivolja, en nypa salt och socker i en medelstor skål.

Lägg upp pulled pork, gurka, morot, gräddfil, persilja, syltad lök och gouda i separata skålar.
Använd en gaffel för att öppna upp sötpotatishalvorna och fyll dem med valfri topping.