HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Parmigiana
topBanner
Aubergine parmigiana

Aubergine parmigiana

med rucola och päronsallad

Hugg in på en helt fantastisk italiensk gratäng med smakrik tomatsås varvade med tunna rostade aubergineskivor. Gratinera med smältande mozzarella och toppa med frasig pangrattato. Melanzane alla parmagiana är en matig liten festmåltid som är enkel att göra, och är ett perfekt vegetariskt alternativ. Servera med frisk och pepprig sallad och syndigt goda vitlöksbaguetter.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

30 g

Aubergine

50 g

Rödlök

¼ tsk

Vitlöksklyfta

½ dl

Timjan

efter behov

Tomatpassata

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Päron

Rucola

Ingår inte i din leverans

Salt*

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)566.775 kJ
Energi (kcal)135.4625 kcal
Fett5.985 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater12.0425 g
varav socker0.2 g
Protein7.9988 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine i väldigt tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över generöst med olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 10 min, eller tills de börjar bli mjuka.

2

Finhacka rödlök. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka timjanblad. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min. Tillsätt timjan, salt* och hälften av vitlöken och fräs i 1 min. Tillsätt tomatpassata och vatten* (se ingredienser) och låt sjuda i 2 min.

3

Blanda panko, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

När aubergineskivorna är klara ta ut dem ur ugnen (stäng inte av den). Lägg ett lager aubergine i botten av en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås. Lägg ett till lager aubergine i formen och avsluta med ett lager sås. Strö över mozzarella och pankon. Tillaga i ugnen i 20-25 min tills pankon är gyllene och frasig.

5

Blanda en rejäl klick smör* med vitlöken i en skål. Dela baguette [1/2 st, 2 pers]. Bre brödet med vitlökssmör och lägg på en plåt. Baka i ugnen i 8-10 min tills gyllene. Skiva päron tunt. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt päron och rucola [1/2 påse, 2 pers] och blanda väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela aubergine parmigiana mellan era tallrikar. Servera med rucola- och päronsallad och vitlöksbaguetter vid sidan av.