HelloFresh
Aubergine parmigiana

Aubergine parmigiana

med rucola och päronsallad

Hugg in på en helt fantastisk italiensk gratäng med smakrik tomatsås varvade med tunna rostade aubergineskivor. Gratinera med smältande mozzarella och toppa med frasig pangrattato. Melanzane alla parmagiana är en matig liten festmåltid som är enkel att göra, och är ett perfekt vegetariskt alternativ. Servera med frisk och pepprig sallad och syndigt goda vitlöksbaguetter.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Aubergine

1 st

Rödlök

3 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Timjan

1 paket

Tomatpassata

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Päron

½ påse

Rucola

½ paket

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

½ dl

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1682 kJ
Energi (kcal)402 kcal
Fett7 g
varav mättat4 g
Kolhydrater61 g
varav socker19 g
Kostfiber10 g
Protein17 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär aubergine i väldigt tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över generöst med olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 10 min, eller tills de börjar bli mjuka.

2

Finhacka rödlök. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka timjanblad.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min.

Tillsätt timjan, salt* och hälften av vitlöken och fräs i 1 min. Tillsätt tomatpassata och vatten* (se ingredienser) och låt sjuda i 2 min.

3

Blanda panko, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

När aubergineskivorna är klara ta ut dem ur ugnen (stäng inte av den).

Lägg ett lager aubergine i botten av en ugnsform. Toppa med ett lager tomatsås.

Lägg ett till lager aubergine i formen och avsluta med ett lager sås. Strö över mozzarella och pankon.

Tillaga i ugnen i 20-25 min tills pankon är gyllene och frasig.

5

Blanda en rejäl klick smör* med vitlöken i en skål. Dela baguette [1/2 st, 2 pers]. Bre brödet med vitlökssmör och lägg på en plåt. Baka i ugnen i 8-10 min tills gyllene.

Skiva päron tunt.

Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt päron och rucola [1/2 påse, 2 pers] och blanda väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela aubergine parmigiana mellan era tallrikar. Servera med rucola- och päronsallad och vitlöksbaguetter vid sidan av.