
Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. I kväll lagar vi nämligen underbara tacos med vegofärs stekt med morot, sweet chilisås och sojasås. Vi toppar tacos med kålsallad med gurka och asiatisk majonnäs, syltad rödlök och knapriga jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Soja, Korn)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Förskuren spetskål
½ st
Rödlök
2 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lime i klyftor.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök, salt, socker och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda gurka, spetskål, asiatisk majonnäs och salt i stor skål. Ställ åt sidan.
Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i sweet chilisås, sojasås och en nypa salt och vatten. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Fyll tortillabröd med kålsallad och vegofärs.
Garnera med picklad rödlök och strö över jordnötter.