Skip to main content
Asiatiska räktacos
Asiatiska räktacos

Asiatiska räktacos

med syrlig pico de gallo och bang bang-sås

I kväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi fyller våra tortillas med sallad, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk salsa. Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limesaft.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Senf
Crustaceans

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

8 st

Minitortillas

2 g

Jorden Runt

1 st

Lime

1 st

Tomat

1 st

Gurka

150 g

Kungsräkor

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Rödlök

40 g

Sweet chilisås

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till räkor

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2842 kJ
Energi (kcal)679 kcal
Fett25.8 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater86.5 g
varav socker22.1 g
Kostfiber8.9 g
Protein22.5 g
Kolesterol78 mg
Salt5.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium223.4 mg
Calcium34.2 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka gurka, tomat och rödlök.

Ansa sallad och separara salladsblad.

Plocka korianderblad.

Skär lime i klyftor.

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, gurka, rödlök, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek räkor
3

Grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor och Jorden Runt i 2–3 min, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda bang bang-sås
5

Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med sallad, rödkål, pico de gallo och räkor.

Pressa över limesaft och ringla över generöst med bang bang-sås.