I kväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi fyller våra tortillas med sallad, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk salsa. Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limesaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Koriander
8 st
Minitortillas
2 g
Jorden Runt
1 st
Lime
1 st
Tomat
1 st
Gurka
150 g
Kungsräkor
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Rödlök
40 g
Sweet chilisås
1 st
Sallad
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till räkor
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka gurka, tomat och rödlök.
Ansa sallad och separara salladsblad.
Plocka korianderblad.
Skär lime i klyftor.
Blanda tomat, gurka, rödlök, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och Jorden Runt i 2–3 min, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Fyll tortillas med sallad, rödkål, pico de gallo och räkor.
Pressa över limesaft och ringla över generöst med bang bang-sås.