Asiatiska räktacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska räktacos

Asiatiska räktacos

med syrlig pico de gallo och bang bang-sås

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi bygger våra tacos med morot, gurka, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk, rå salsa . Vi toppar härligheterna med koriander och hemlagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limejuice.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

2 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

40 g

Sweet chilisås

75 g

Rödkål, förskuren

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2932 kJ
Fett26 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker23.3 g
Protein27.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till garnering).

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, hackad koriander, salladslök, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. 

Stek räkor
3

Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, Jorden runt [1/2 påse, 2P] och en nypa salt i 2-3 min, tills räkor är gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm tortillas
4

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Blanda bang bang-sås
5

Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på matbordet.

Fyll tortillas med morot, gurka, rödkål, pico de gallo och räkor.

Ringla över generöst med bang bang-sås.

Garnera med koriander och pressa över limejuice.