Ikväll frestar vi med en matig asiatisk-inspirerad nudelsallad med krispiga grönsaker och pulled beans som vi marinerar i sojasås, vitlök och asiatisk woksås, innan den steks med rödlök. Vi toppar vår ljuvliga nudelsallad med knapriga jordnötter och lime, och chili för extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
½ g
Chiliflakes
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Lime
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
½ st
Rödlök
1 st
Gurka
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Paprika
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 1)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda pulled beans, sojasås, vitlök, asiatisk woksås, socker* [1 tsk | 2 tsk] och juice från 1 limeklyfta i en medelstor skål.
Skär gurka i 1 cm tunna stavar. Kärna ur och skär paprika tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda paprika, rödlök och gurka i en stor skål.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. När nudlarna är färdiga, skopa upp nudelvatten [½ dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och skölj sedan nudlarna under kallt vatten.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans, en nypa salt* och peppar* tills brynt, 3-4 min. Tillsätt nudlar och sparat nudelvatten och sjud i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt grönsaker till stekpannan och blanda väl.
Lägg upp nudelsallad med pulled beans på tallrikar. Garnera med jordnötter och chili [1/2 påse, 2P]. Servera med resterande limeklyftor. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.