topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med stekt lök och klyftpotatis

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Äpple

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Briochebullar

(Innehållergluten, mjölk, äggKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

40 g

Rucola

250 g

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4475 kJ
Energi (kcal)1070 kcal
Fett55 g
varav mättat19 g
Kolhydrater102 g
varav socker19 g
Protein42 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min.

TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Skala och riv äpple. Blanda blandfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, lägg på rucola, biff och stekt lök. Servera med pommes och resten av ruccolan.