
Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
1
Lök
1
Äpple
15
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
2
Briochebröd
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
40
Rucola
250
Blandfärs
Smör (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

Skala och riv äpple. Blanda blandfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, lägg på rucola, biff och stekt lök. Servera med pommes och resten av ruccolan.