HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconÄppelburgare
topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med stekt lök och klyftpotatis

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Äpple

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

50 g

Briochebullar

(Innehållergluten, mjölk, ägg, senapKan innehållasoja, sesam)

40 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

250 g

Rucola

efter behov

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)823.45 kcal
Energi (kJ)3445.3149 kJ
Fett49.1725 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater61.17 g
varav socker12.5 g
Protein34.735 g
Salt0.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Skala och riv äpple. Blanda blandfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, lägg på rucola, biff och stekt lök. Servera med pommes och resten av ruccolan.