Ankbröst i hoisinsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ankbröst i hoisinsås

Ankbröst i hoisinsås

med stekt lök och ingefär- och vitlöksris

Ikväll håller vi fest och vi lockar med en ytterst delikat och spännande meny. Sprött ankbröst har huvudrollen, och tillredning och birollerna bjuder på överraskningar. Vi börjar med att koka ris, som får underbar smak av att kokas med ingefära och vitlök. Samtidigt som riset kokar, steker vi ankbröst, som vi toppar med en ljuvlig hoisinsås. Härliga tillbehör är lök som paneras och sen steks, chili, salladslök, och stekt gemsallad!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

30 g

Hoisinsås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 tsk

Ingefära

280 g

Ankbröst, sous vide

1 st

Lök

1 st

Salladslök

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

1.5 msk

Vetemjöl (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1627 kJ
Energi (kcal)389 kcal
Fett1.7 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker11 g
Protein13.7 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat, och krydda båda sidor med en nypa salt*. Riv ingefära, och riv eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och och koka upp. Tillsätt ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], rör runt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
2

Skär lök i tunna, halva skivor. Dela skivorna och lägg ner dem i en skål. Krydda med salt* och peppar* och tillsätt vetemjöl [1½ msk | 3 msk]. Blanda så löken täcks. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek lök i 4-5 min, tills gyllene och krispig. Överför till en tallrik med hushållspapper, och ställ åt sidan. TIPS: Håll öga med lök så de inte bränns vid.

Stek ankbröst
3

Placera ankbröst med skinnsidan ner i en stor, torr stekpanna. Stek på medelvärme i 7-9 min eller tills skinnet är gyllene och krispigt. TIPS - detta hjälper fettet att frigöras. Vänd ankbröst och bryn köttet i 3 min.

Laga sås
4

Skär salladslök i tunna skivor. Dela sallad på längden. Blanda hoisinsås, honung [1/2 paket, 2P], vatten* [1 dl | 2 dl], och sojasås [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Ta färdig anka av värme, och överför till en djup tallrik. Tillsätt hoisinsås till stekpannan och rör i 1 min på medelhög värme, tills genomvarm, och ställ sen sås åt sidan i en skål.

Stek sallad
5

Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i samma stekpanna (skölj av den först). Stek sallad med den skurna sidan ner i 3-4 min. Tillsätt vatten* [1 dl I 1,5 dl] och sänk till medellåg värme. Sjud i 2-3 min, tills vattnet har absorberats.


Servera
6

Skär ankbröst i tunna skivor. Lägg upp anka och sallad på tallrikar. Häll över hoisinsås på salladen och köttet, och toppa köttet med stekt lök och chili. Servera ingefär- och vitlöksris vid sidan av i små skålar. Garnera kött och ris med salladslök.