Skip to main content
Pitakebab på vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitakebab på vegostrimlor

Pitakebab på vegostrimlor

2 portioner | med vitlöksyoghurtdressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kebab i pitabröd är en klassisk snabbmatsrätt som du enkelt lagar själv. Här bjuder vi på en grönare variant med vegokebab som vi serverar med sallad, gurka och en vitlökskryddad yoghurtdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

200 g

Vegansk kebab

1 st

Sallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1534 kJ
Energi (kcal)367 kcal
Fett15.2 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater42.3 g
varav socker4.4 g
Protein12.3 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Rosta pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Stek vegokebab
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Tillsätt smör och låt smälta.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vegansk kebab, sallad, gurka och vitlöksdressing.