Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kebab i pitabröd är en klassisk snabbmatsrätt som du enkelt lagar själv. Här bjuder vi på en grönare variant med vegokebab som vi serverar med sallad, gurka och en vitlökskryddad yoghurtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
200 g
Vegansk kebab
1 st
Sallad
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Tillsätt smör och låt smälta.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vegansk kebab, sallad, gurka och vitlöksdressing.