
Grön kycklingcurry är en rätt som finns på menyn på de flesta thailändska restauranger, och nu är det dags att svänga ihop denna klassiker i ditt eget kök! Vi steker kycklingen och låter den sedan sjuda i en smakrik kokossås med paprika, pak choi, ingefära, grön currypasta, fisksås och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi kokar också udonnudlar som vi vänder ner i kycklingcurryn innan vi toppar den med rostad lök. Som tillbehör serverar vi en sötsyrlig mangosallad med gurka, schalottenlök och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Ingefära
200 ml
Kokosmjölk
40 g
Grön currypasta
½ st
Lime
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten)
½ st
Mango
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Schalottenlök
4 g
Ga-Laksa
1 st
Paprika
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
5 ml
Fisksås
(Innehåller: Fisk)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka pak choi.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling, paprika och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 3–4 min, tills kyckling är lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i pak choi, kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, Ga-Laksa, kokvatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten.
Tärna mango och gurka i 2 cm bitar.
Finhacka mynta och koriander.
Vänd mango och gurka med schalottenlök precis innan servering.

Rör ner nudlar i stekpannan med curry och smaka av med salt och peppar.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Lägg upp nudlar och kycklingcurry i skålar och toppa med rostad lök.
Servera med mangosallad och toppa med mynta och koriander.