Grön kycklingcurry är en rätt som finns på menyn på de flesta thailändska restauranger, och nu är det dags att svänga ihop denna klassiker i ditt eget kök! Vi steker kycklingen och låter den sedan sjuda i en smakrik kokossås med grönsaker, grön currypasta och andra kryddor. Vi kokar också udonnudlar som vi vänder ner i kycklingcurryn innan vi toppar den med rostad lök. Som tillbehör serverar vi en sötsyrlig mangosallad med gurka, schalottenlök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rostad lök
1 st
Lime
15 g
Fisksås
½ st
Mango
1 st
Pak choi
40 g
Grön currypasta
150 g
Udonnudlar, torkade
1 st
Mynta & koriander
1 st
Schalottenlök
1 st
Gurka
4 g
Ga-Laksa
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 tsk
Ingefära
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Socker till sås
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda en skvätt limesaft, socker, salt och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, paprika och ingefära i 3–4 min, eller tills kyckling är lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i pak choi, kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, Ga-Laksa, vatten och socker.
Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.
Tärna mango och gurka i 2 cm stora bitar.
Finhacka mynta och koriander.
Vänd ner mango och gurka i skålen med schalottenlök precis innan servering.
Rör ner nudlar i stekpannan med curry och smaka av med en nypa salt och peppar.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar och kycklingcurry i skålar och toppa med rostad lök.
Servera med mangosallad och toppa hela rätten med mynta och koriander.