Skip to main content
Thailändsk grön kycklingcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk grön kycklingcurry

Thailändsk grön kycklingcurry

med nudlar och mangosallad

Grön kycklingcurry är en rätt som finns på menyn på de flesta thailändska restauranger, och nu är det dags att svänga ihop denna klassiker i ditt eget kök! Vi steker kycklingen och låter den sedan sjuda i en smakrik kokossås med grönsaker, grön currypasta och andra kryddor. Vi kokar också udonnudlar som vi vänder ner i kycklingcurryn innan vi toppar den med rostad lök. Som tillbehör serverar vi en sötsyrlig mangosallad med gurka, schalottenlök och lime.

Taggar:
Stark
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Pesce
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rostad lök

1 st

Lime

15 g

Fisksås

½ st

Mango

1 st

Pak choi

40 g

Grön currypasta

150 g

Udonnudlar, torkade

1 st

Mynta & koriander

1 st

Schalottenlök

1 st

Gurka

4 g

Ga-Laksa

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 tsk

Ingefära

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3826 kJ
Energi (kcal)914 kcal
Fett35.9 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater95 g
varav socker26.2 g
Kostfiber11.9 g
Protein50.4 g
Salt6.3 g
Potassium230 mg
Calcium75.8 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda en skvätt limesaft, socker, salt och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Grovhacka pak choi.

Laga curry
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, paprika och ingefära i 3–4 min, eller tills kyckling är lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i pak choi, kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, Ga-Laksa, vatten och socker.

Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda mangosallad
4

Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.

Tärna mango och gurka i 2 cm stora bitar.

Finhacka mynta och koriander.

Vänd ner mango och gurka i skålen med schalottenlök precis innan servering.

Tillsätt nudlar
5

Rör ner nudlar i stekpannan med curry och smaka av med en nypa salt och peppar.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar och kycklingcurry i skålar och toppa med rostad lök.

Servera med mangosallad och toppa hela rätten med mynta och koriander.