Skip to main content
Stekt lax och honung- och senapsdressing
Stekt lax och honung- och senapsdressing

Stekt lax och honung- och senapsdressing

med panzanellasallad och spröd bacon

4.6
(133)

Så blev det tid att grilla igen, och ikväll har lax huvudrollen på grillen. Stekt lax och honung- och senapsdressing och panzanellasallad med spröd bacon är en härlig rätt som bjuder perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Zucchini

1 st

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

62.5 g

Bacon, skivor

250 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

2 g

Grovmalen svartpeppar

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

6 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

40 g

Rucola

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3557 kJ
Energi (kcal)850 kcal
Fett53.6 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater49 g
varav socker17.2 g
Kostfiber8.2 g
Protein42.7 g
Salt2.1 g
Potassium0.5 mg
Calcium8.6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker och  krutonger
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv bröd i mindre bitar och placera dem på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* och peppar*. Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. Placera dem på andra halvan av en plåt. Blanda med olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills grönsaker är mjuka och krutonger är gyllene och krispiga, 10-13 min. Ställ färdiga grönsaker och krutonger åt sidan för att svalna av lite.

Stek bacon
2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene och krispig. Ställ bacon åt sidan på tallrik men spara baconfettet i stekpannan. Halvera körsbärstomater. Plocka och grovhacka basilikablad (spara några blad till garnering).

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i stekpanna på medelhög värme. Torka av laxen med lite papper, krydda med en nypa grovmalen svartpeppar på var sida, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i 3-4 min. Ställ åt sidan på en tallrik. PÅ GRILLEN: Pensla lax med olivolja* innan du kryddar den. Placera lax på grillen med skinnsidan ner i 6-8 min, eller tills skinnet lätt lossnar. Vänd och grilla i 1-2 min. Låt vila i ett foliepaket. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda honung- och senapsdressing, senap [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och grovmalen svartpeppar i en liten skål. Riv eller skär bacon i 2 cm stora bitar. Skölj rucola.

Blanda panzanellasallad
5

Blanda avsvalnade grönsaker och krutonger, hackad basilika, rucola, körsbärstomater, hälften av baconen och hälften av osten i en stor skål. Ringla över hälften av dressingen och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp panzanellasallad på tallrikar och garnera med resterande ost, resterande bacon och basilikablad. Placera lax vid sidan av på tallriken och ringla över resterande dressing.