
Så blev det tid att grilla igen, och ikväll har lax huvudrollen på grillen. Stekt lax och honung- och senapsdressing och panzanellasallad med spröd bacon är en härlig rätt som bjuder perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Paprika
1 st
Zucchini
1 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
62.5 g
Bacon, skivor
250 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
2 g
Grovmalen svartpeppar
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
6 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
40 g
Rucola
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv bröd i mindre bitar och placera dem på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* och peppar*. Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. Placera dem på andra halvan av en plåt. Blanda med olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills grönsaker är mjuka och krutonger är gyllene och krispiga, 10-13 min. Ställ färdiga grönsaker och krutonger åt sidan för att svalna av lite.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene och krispig. Ställ bacon åt sidan på tallrik men spara baconfettet i stekpannan. Halvera körsbärstomater. Plocka och grovhacka basilikablad (spara några blad till garnering).

Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i stekpanna på medelhög värme. Torka av laxen med lite papper, krydda med en nypa grovmalen svartpeppar på var sida, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i 3-4 min. Ställ åt sidan på en tallrik. PÅ GRILLEN: Pensla lax med olivolja* innan du kryddar den. Placera lax på grillen med skinnsidan ner i 6-8 min, eller tills skinnet lätt lossnar. Vänd och grilla i 1-2 min. Låt vila i ett foliepaket. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda honung- och senapsdressing, senap [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och grovmalen svartpeppar i en liten skål. Riv eller skär bacon i 2 cm stora bitar. Skölj rucola.

Blanda avsvalnade grönsaker och krutonger, hackad basilika, rucola, körsbärstomater, hälften av baconen och hälften av osten i en stor skål. Ringla över hälften av dressingen och smaka av med salt* och peppar*.

Lägg upp panzanellasallad på tallrikar och garnera med resterande ost, resterande bacon och basilikablad. Placera lax vid sidan av på tallriken och ringla över resterande dressing.