Skip to main content
”Steak frites” och bearnaisemajonnäs
”Steak frites” och bearnaisemajonnäs

”Steak frites” och bearnaisemajonnäs

med haricots verts och vitlökssmör

En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med grönkål och pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Bladpersilja

1 st

Citron

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Dragon

1 st

Timjan

150 g

Haricots verts

1 st

Palsternacka

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till smör

¼ tsk

Socker till dressing

2 msk

Vatten till haricots verts

Näringsvärden

Energi (kJ)3086 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett33.5 g
varav mättat8 g
Kolhydrater71.4 g
varav socker13.7 g
Kostfiber12.6 g
Protein41.8 g
Salt3.9 g
Potassium1337.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt.

Plocka timjanblad. 

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, timjan, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

Plocka och grovhacka dragonblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Ansa haricots verts.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 
 
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 
 
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Blanda majonnäs
4

Under tiden, blanda smör, en nypa salt, vitlök, persilja och hälften av senapen i en liten skål.

Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

Stek haricots verts
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Stek haricots verts och grönkål med en skvätt citronsaft och vatten i 1–2 min, tills vattnet har avdunstat.

Krydda med en nypa salt och peppar och rör i pinjenötter precis innan servering.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp pommes, kött och haricots verts med grönkål på tallrikar.

Toppa kött med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.

Garnera med persiljeblad.