
En klassisk wokrätt med nudlar är något av det snabbaste och enklaste du kan laga till middag. Vi kokar mie-nudlar samtidigt som vi wokar grönsaker och kyckling och rör ihop en snabb sås med klassiska asiatiska smaker: ingefära, soja, fisksås och sesamolja. Sen är det bara att lägga upp hela härligheten och toppa med krispig salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
200 g
Wokmix
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
1 st
Paprika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
30 g
Fisksås
(Innehåller: Soja, Fisk)
8 g
Majsstärkelse
10 g
Ingefärspasta
1 st
Salladslök
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 tsk
Socker till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt wokmix och paprika, krydda med salt och stek i 2–3 min tills något mjuknat.
Lägg över på en tallrik och håll varmt.

Torka av kyckling med hushållspapper.
Blanda kyckling, majsstärkelse, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp olivolja i stekpannan (utan att torka ur den först) på medelhög värme.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, tills brynt och genomstekt.
Tillsätt de wokade grönsakerna, ingefärspasta, soja, balsamvinäger, fisksås, kokta nudlar, sparat nudelvatten, socker och sesamolja.
Stek under omrörning i 2–3 min.

Lägg upp nudlar, kyckling och grönsaker på tallrikar.
Strö över salladslök.