Skip to main content
Snabblagad kycklingwok

Snabblagad kycklingwok

med mie-nudlar och salladslök

En klassisk wokrätt med nudlar är något av det snabbaste och enklaste du kan laga till middag. Vi kokar mie-nudlar samtidigt som vi wokar grönsaker och kyckling och rör ihop en snabb sås med klassiska asiatiska smaker: ingefära, soja, fisksås och sesamolja. Sen är det bara att lägga upp hela härligheten och toppa med krispig salladslök.

Taggar:
Supersnabb
Mjölkfri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Fisk
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

200 g

Wokmix

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Paprika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

30 g

Fisksås

(Innehåller: Soja, Fisk)

8 g

Majsstärkelse

10 g

Ingefärspasta

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2622 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett15.8 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater69.7 g
varav socker14.9 g
Kostfiber10.1 g
Protein48.7 g
Salt5.9 g
Potassium269.1 mg
Calcium9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

 

Woka grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt wokmix och paprika, krydda med salt och stek i 2–3 min tills något mjuknat.

Lägg över på en tallrik och håll varmt.  

Stek kyckling
3

Torka av kyckling med hushållspapper.

Blanda kyckling, majsstärkelse, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Hetta upp olivolja i stekpannan (utan att torka ur den först) på medelhög värme. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, tills brynt och genomstekt. 

Tillsätt de wokade grönsakerna, ingefärspasta, soja, balsamvinäger, fisksås, kokta nudlar, sparat nudelvatten, socker och sesamolja.

Stek under omrörning i 2–3 min.

Servera
4

Lägg upp nudlar, kyckling och grönsaker på tallrikar. 

Strö över salladslök.