Söt och kryddig kycklingwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Söt och kryddig kycklingwok

Söt och kryddig kycklingwok

med selleri och knaprig jordnötstopping

Vi hoppas att ni är hungriga, vi ska nämligen laga en underbar kryddig kycklingwok med selleri, kål, ingefära, vitlök, sojasås och sriracha. Vi serverar vår ljuvliga kycklingwok med fluffigt jasminris, och toppar med knaprig jordnötstopping med salladslök och chili.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Förskuren spetskål

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

10 g

Sriracha

25 g

Honung

½ st

Röd chili

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)837 kcal
Energi (kJ)3501 kJ
Fett34.81 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater88.52 g
varav socker15.3 g
Protein47.82 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek grönsaker
2

Skär selleri i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek selleri i 1-2 min.

Tillsätt spetskål och en nypa salt. Stek tills mjuk, 2-3 min. Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek kyckling
3

Blanda kyckling och vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en skål.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk I 2 msk] på medelhög värme.

Stek kyckling under omrörning i 3-4 min, tills brynt och nästan genomstekt. Krydda med en nypa salt och lägg över till tallriken med grönsaker.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Blanda jordnötstopping
4

Medan kyckling steks, skär salladslök i tunna skivor.

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Blanda chili, salladslök, jordnötter och en generös nypa salt i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga wok
5

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Fräs ingefära och vitlök i 30 sek.

Rör i sojasås, sriracha [1/2 paket, 2P], honung, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. 

Tillsätt kyckling och grönsaker. Sjud tills såsen har tjocknat något och är uppvärmd. 

TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kycklingwok.

Garnera med jordnötstopping.