Tacotisdag eller tacofredag? Du bestämmer! Vi bygger våra tacos med texmexstekta pulled beans, en fantastisk tomatsalsa med karakteristisk smak av koriander och cajunkryddad coleslaw. Och så lite jalapeno till de modiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Strimlad salladsmix
240 g
Pulled beans
8 st
Minitortillas
½ st
Lök
1 st
Koriander
1 st
Lime
2 st
Tomat
50 g
Majonnäs
4 g
Ay Cajun-ba
5 g
Tex-Mex
1 st
Jalapeno
1 st
Sallad
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till vegoprotein
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till salsa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka tomat och lök.
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Ansa sallad och separera salladsblad.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, Tex-Mex, vatten, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.
Blanda tomat, lök (skippa eller använd mindre om du inte gillar lök), koriander, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda salladsmix, en skvätt limesaft och hälften av cajunmajonnäsen i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Toppa med coleslaw, sallad, pulled beans och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.