
Tacotisdag eller tacofredag? Du bestämmer! I denna vegetariska variant kombinerar vi texmexkryddade vegobitar, tomatsalsa, coleslaw och en ljuvlig cajunmajo i varma tortillabröd.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 g
Strimlad salladsmix
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
½ st
Lök
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
2 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Morot
1 st
Jalapeno
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till vegoprotein
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till salsa

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka tomat och lök.
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, Tex-Mex, vatten, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.

Blanda tomat, lök (skippa eller använd mindre om du inte gillar lök), en generös skvätt limesaft och koriander i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft och hälften av cajunmajonnäs i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Toppa med coleslaw, pulled beans och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.