topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb vegofärswok

Snabb vegofärswok

med fullkornsnudlar och stekta grönsaker

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker lök, morot och vegofärs med sojasås. Vi serverar vår vegofärswok med nudlar med asiatisk woksås, och så toppar vi härligheterna med koriander, chili och jordnötter.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1

Pak choi

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Lök

1

Morot

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

½

Chiliflakes

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

¼

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)649 kcal
Energi (kJ)2714 kJ
Fett20 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater80 g
varav socker19.7 g
Protein31.3 g
Salt7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skär lök i tunna skivor. Skär (oskalad) morot i tändstickstunna strimlor. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P].

Stek lök och morot
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och morot med en nypa salt* i 3-4 min.

Tillsätt pak choi
3

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Tillsätt pak choi, ingefära och vitlök till stekpannan och krydda med en generös nypa salt*. Stek i 1-2 min, eller tills pak choien har mjuknat. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min eller tills 'al dente'. När nudlar är färdiga, skopa försiktigt upp nudelvatten [1 dl | 11/2 dl] och ställ åt sidan. Häll av resten och lägg tillbaka nudlari kastrullen. Rör i asiatisk woksås, socker [1/4 tsk | ½ tsk] och nudelvatten i kastrullen.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs tills lätt brynt, 3-4 min. Tillsätt sojasås och stek i ytterligare 1 min.

Servera
6

Lägg upp vegofärs och nudlari skålar. Toppa med korianderblad och en nypa chili. Strö över jordnötter. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.