
Denna smakrika kycklingwok är perfekt när du har ont om tid, men ändå vill laga en god middag. Vi vänder stekt kyckling och grönsaker i en kryddig sås med soja, sriracha, ingefärspasta och vitlök och serverar woken på fluffigt jasminris med en krispig topping på rädisor och jordnötter. Sen är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Röd chili
10 g
Sriracha
25 g
Honung
150 g
Jasminris
10 g
Ingefärspasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
½ st
Purjolök
75 g
Rädisor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Mjöl till kött
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sås
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek purjolök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt spetskål och salt och stek i 2–3 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda kyckling, vetemjöl och salt i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek kyckling under omrörning i 3–4 min, tills brynt och nästan genomstekt.
Lägg över till tallriken med grönsaker.

Medan kyckling steks, skär salladslök i tunna skivor.
Skär rädisor i kvartar.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Blanda rädisor, chili, salladslök och jordnötter i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Fräs ingefärspasta och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i sojasås, sriracha, honung, vatten, salt och socker.
Tillsätt kyckling och grönsaker. Sjud tills såsen har tjocknat något och är uppvärmd, 1–2 min.
TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kycklingwok.
Garnera med jordnötstopping.