Denna smakrika kycklingwok är perfekt när du har ont om tid, men ändå vill laga en god middag. Vi vänder stekt kyckling och grönsaker i en kryddig sås med soja, sriracha, ingefärspasta och vitlök och serverar woken på fluffigt jasminris med en krispig topping på rädisor och jordnötter. Sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Röd chili
10 g
Sriracha
25 g
Honung
150 g
Jasminris
10 g
Ingefärspasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
½ st
Purjolök
75 g
Rädisor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Mjöl till kött
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sås
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek purjolök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt spetskål och salt och stek i 2–3 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda kyckling, vetemjöl och salt i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek kyckling under omrörning i 3–4 min, tills brynt och nästan genomstekt.
Lägg över till tallriken med grönsaker.
Medan kyckling steks, skär salladslök i tunna skivor.
Skär rädisor i kvartar.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Blanda rädisor, chili, salladslök och jordnötter i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Fräs ingefärspasta och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i sojasås, sriracha, honung, vatten, salt och socker.
Tillsätt kyckling och grönsaker. Sjud tills såsen har tjocknat något och är uppvärmd, 1–2 min.
TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kycklingwok.
Garnera med jordnötstopping.