
När du är sugen på en snabb och mättande middag som smakar riktigt gott är vår smarriga pasta Alfredo med kyckling räddaren i nöden! Vi vänder spaghetti i en krämig ost- och gräddsås med kyckling, vitlök, grönkål och smör och toppar den med rostad lök och riven ost.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
100 g
Grönkål, skuren
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Medelhavets Pärla
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Lök
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Vete, Gluten)
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till pasta
¼ tsk
Salt till pasta

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt kyckling, lök och vitlök och krydda med salt, Medelhavets Pärla och en generös nypa peppar.
Stek i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
Tillsätt grönkål, kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt och pastavatten och sjud i 4–5 min, tills grönkål mjuknar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Vänd ner pasta, smör, hälften av den rivna osten, salt och en nypa peppar i såsen.

Lägg upp pasta i djupa skålar.
Toppa med rostad lök och resterande riven ost.