Skip to main content
Sesam- och pankopanerat fläsk
Sesam- och pankopanerat fläsk

Sesam- och pankopanerat fläsk

med ugnsstekt potatis och gräslöksyoghurt

4.2
(1,7 tn)

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med ugnsstekt potatis med sesamfrön, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

5

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

10

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1

Gurka

½

Mango

½

Röd chili

1

Gräslök

300

Fläskkotlett hel

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)610 kcal
Energi (kJ)2552 kJ
Fett26.5 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater15.2 g
varav socker15.2 g
Protein41.4 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Ugnsstek potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ginger Ninja, hälften av sesamfrön, och krydda med en nypa salt och peppar. Stek i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

 

Förbered råvaror
2

Tärna gurka i 2 cm stora bitar. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka gräslök. Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. TIPS: Chilin är stark, så tillsätt den eventuellt enbart till vuxenportionerna.

Panera kött
3

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, resterande sesamfrön och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik. Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

Blanda gräslöksyoghurt
5

Blanda yoghurt, hälften av gräslöken och en nypa salt i en liten skål. Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Servera
6

Lägg upp sesam- och pankopanerat fläsk, ugnsstekt potatis och mangosallad på tallrikar. Toppa potatis och kött med resterande gräslök, och servera med gräslöksyoghurt.