Skip to main content
Saftig blandfärs-burgare
Saftig blandfärs-burgare

Saftig blandfärs-burgare

med krämig coleslaw och söt BBQ-sås

4.3
(1,9 tn)

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i blandfärsen, och med coleslaw med morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes och BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Äpple

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

250 g

Blandfärs

1 st

Morot

37.5 g

Rödkål, förskuren

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap, Sulfiter)

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)4348 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett51.3 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker26.3 g
Kostfiber7 g
Protein35.6 g
Salt2.9 g
Iron0.1 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och krispiga. 

Förbered coleslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt. 

Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs och en nypa salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering. 

Forma biffar
3

Skala och riv äpple grovt.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd [1/2 påse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör dem lite större än briochebröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.

Servera
6

Fyll bröd med biffar, coleslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].

Servera med pommes och resterande coleslaw.