
Poke bowl! Vad är nu det för något spännande? Rätten Poke bowl kommer från Hawaii och innebär att man serverar olika ingredienser bredvid varandra i en skål, och så får man såklart en smaskig dressing till. Ikväll laddar vi våra Poke bowls med ris och ljuvlig stekt tofu, pak choi och morötter marinerade i woksås. Rätten får extra färg, smak och sting av att toppas med chili och cashewnötter. Kvällens goda dressing är en krämig sojamajo!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
20
Cashewnötter
150
Jasminris
250
Tofu
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
200
Pak choi
1
Morot
1
Röd chili
1
Gurka, piccolo
Gurka
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
4
Grönsaksbuljong
3
Vatten

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull med lock. Tillsätt ris, blanda, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi. Skiva chili tunt. Grovhacka cashewnötter.

Tärna tofu i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 4 min, eller tills gyllene. Krydda generöst med salt* och peppar* och för över tofu till en tallrik.

Blanda majonnäs och sojasås i en liten skål. Sätt åt sidan och rör om precis innan servering.

Hetta upp lite mer olivolja* i samma stekpanna, tillsätt morot och stek i 3 min, tills gyllene. Tillsätt pak choi och stek till den har mjuknat, 2 min. Tillsätt woksås, en skvätt vatten* och tofu, och blanda väl.

Lägg upp ris i skålar och toppa med tofu, stekta grönsaker och gurka. Häll över sojamajo och garnera med chili och cashewnötter.