HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPoke Bowl Med Tofu
topBanner
Poke bowl med tofu

Poke bowl med tofu

gurka och cashewnötter

Poke bowl! Vad är nu det för något spännande? Rätten Poke bowl kommer från Hawaii och innebär att man serverar olika ingredienser bredvid varandra i en skål, och så får man såklart en smaskig dressing till. Ikväll laddar vi våra Poke bowls med ris och ljuvlig stekt tofu, pak choi och morötter marinerade i woksås. Rätten får extra färg, smak och sting av att toppas med chili och cashewnötter. Kvällens goda dressing är en krämig sojamajo!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:nöttersojaglutensesamsulfiteräggsenapselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

150 g

Jasminris

75 g

Tofu

(Innehållersoja)

50 g

Asiatisk woksås

(Innehållersoja, gluten, sesam, sulfiter)

25 ml

Pak choi

4 g

Morot

3 dl

Chili

Gurka

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2284.1711 kJ
Energi (kcal)545.93 kcal
Fett23.396 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater74.06 g
varav socker10.6 g
Protein10.0175 g
Salt4.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull med lock. Tillsätt ris, blanda, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi. Skiva chili tunt. Grovhacka cashewnötter.

3

Tärna tofu i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 4 min, eller tills gyllene. Krydda generöst med salt* och peppar* och för över tofu till en tallrik.

4

Blanda majonnäs och sojasås i en liten skål. Sätt åt sidan och rör om precis innan servering. 

5

Hetta upp lite mer olivolja* i samma stekpanna, tillsätt morot och stek i 3 min, tills gyllene. Tillsätt pak choi och stek till den har mjuknat, 2 min. Tillsätt woksås, en skvätt vatten* och tofu, och blanda väl.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med tofu, stekta grönsaker och gurka. Häll över sojamajo och garnera med chili och cashewnötter.