
Dags att bege sig ut på en kulinarisk resa till Asien! Vi lagar fluffigt ingefärs- och vitlöksris som vi toppar med gyllenstekta plantbaserade bitar i en krispig pankopanering med smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Färdig kålmix blir till en härlig sallad med syltad rödlök och vi serverar hela härligheten med teriyakisås och en klick asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller: Soja Kan innehålla spår av: Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Citrusfrukt
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Soja, Gluten, Sesam, Vete)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
2 tsk
Ingefära
½ st
Lök
37.5 g
Teriyakisås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Vatten till sås

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Halvera citrusfrukt.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda lök, citrusfruktsaft, salt och socker i en liten skål och ställ åt sidan.

Under tiden, lägg plantbaserade kycklingbitar i en skål.
Tillsätt mjöl och vänd runt.
Vispa ägg i en ny skål och vänd ner det i skålen med plantbaserade kycklingbitar (använd hälften av ägget till 2P).
Rör sen ner panko och Ginger Ninja.
TIPS: Pressa försiktigt fast panko på strimlor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek plantbaserade kycklingbitar i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om strimlor fastnar på pannan.

Blanda salladsmix, syltad lök och olivolja i en stor skål.
Blanda teriyakisås och vatten i en liten skål.

Lägg upp ris, plantbaserade kycklingbitar och kålsallad i skålar.
Toppa plantbaserade kycklingbitar med teriyakisås.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.