HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Nudelsallad

Nudelsallad

med skogschampinjoner, cashewnötter och koriander

Snabblagad

Sätt tänderna i ett skogsgrönt fyrverkeri av läckerheter som sprakar i ditt kök som ett kinesiskt nyårsfirande. Skogschampinjoner och spenat kramas i samma panna och spetsas med en kontrastrik dressing som innehåller både söt honung och skarp ingefära.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensellerisojasesamnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Skogschampinjoner

200 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Ingefära

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

1 påse

Koriander

1 påse

Spenat

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1791 kJ
Energi (kcal)428 kcal
Fett9 g
varav mättat2 g
Kolhydrater66 g
varav socker17 g
Kostfiber6 g
Protein20 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp vatten* i en vattenkokare.

  • Häll i det kokande vattnet i en kastrull och koka nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i 6 min.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* och rör om.

2
  • Kvarta champinjoner.

  • Halvera körsbärstomater.

  • Skala och pressa vitlök.

  • Skala och finriv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers].

3
  • Blanda vitlök, ingefära, soja och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

  • Ställ dressingen åt sidan.

4
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.

  • Fräs svampen i 5-7 min. Krydda med salt och peppar om det behövs.

5
  • Hacka koriander.

  • Blanda nudlarna och tomathalvorna med svampen och stek i 2-3 min.

  • Tillsätt dressingen, spenat och sesamfrön. Värm upp under omrörning i 1-2 min.

6
  • Fördela nudelsalladen mellan era tallrikar, strö över cashewnötter och koriander, och hugg in.

Smaklig måltid!