HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNudelsallad
topBanner
Nudelsallad

Nudelsallad

med skogschampinjoner, cashewnötter och koriander

Allergener:glutensojasellerisesamnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

8 g

Koriander

25 g

Nudlar

(Innehållergluten)

10 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Skogschampinjoner

Körsbärstomater

Vitlöksklyfta

Ingefära

Honung

Spenat

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Cashewnötter

(Innehållernötter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)158 kcal
Energi (kJ)659 kJ
Fett7.7 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater15.76 g
varav socker10.7 g
Protein5.53 g
Salt5.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll i det kokande vattnet i en kastrull och koka nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i 6 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* och rör om.

2

Kvarta champinjoner. Halvera körsbärstomater. Skala och pressa vitlök. Skala och finriv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers].

3

Blanda vitlök, ingefära, soja och honung i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ dressingen åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs svampen i 5-7 min. Krydda med salt* och peppar* om det behövs.

5

Hacka koriander. Blanda nudlarna och tomathalvorna med svampen och stek i 2-3 min. Tillsätt dressingen, spenat och sesamfrön.  Värm upp under omrörning i 1-2 min.

6

Fördela nudelsalladen mellan era tallrikar, strö över cashewnötter och koriander, och hugg in.