Karibisk fläskytterfilé och kokosris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk fläskytterfilé och kokosris

Karibisk fläskytterfilé och kokosris

med passionsfruktsås och kryddig sallad

Kvällens goda middag bjuder på en explosion av smaker! Vi ugnssteker fläskytterfilé och serverar den med kokosris, kryddig sallad med chiliflakes och söt passionsfruktsås. Färsk koriander och salta jordnötter på toppen fulländar denna karibiskinspirerade rätt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

180 ml

Kokosmjölk

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Panamat

1 st

Morot

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

1 g

Chiliflakes

2 st

Passionsfrukt

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3789 kJ
Energi (kcal)905 kcal
Fett44.2 g
varav mättat23.5 g
Kolhydrater83.9 g
varav socker13.8 g
Protein41.2 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Koka kokosris
1

Värm ugnen till 240° C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk och vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med Panamat, salt och en nypa peppar.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär tomat i klyftor.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda morot, tomat, rödlök, olivolja, chiliflakes, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga passionsfruktsås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Halvera passionsfrukt.

Tillsätt fruktkött och kärnor från passionsfrukt, vatten, smör, socker och en nypa salt och peppar till pannan. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

TIPS: Sila passionsfrukt om du föredrar en sås utan kärnor.

Förbered råvaror
5

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Skär kött i 1 cm tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp ris, kött och sallad i djupa tallrikar.

Skeda sås över kött.

Garnera ris och sallad med jordnötter och koriander.

Servera med limeklyftor.