Skip to main content
Harissakryddade koljafiskkakor och ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakryddade koljafiskkakor och ris

Harissakryddade koljafiskkakor och ris

med korianderyoghurt och krispig grönsallad

Djupdyk i ett hav av smaker med våra harissakryddade fiskkakor på kolja – en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Tillsammans med ris, gurksallad och korianderyoghurt blir detta en välsmakande middag för de som vill laga fisk på ett nytt sätt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Pesce
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Kolja

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Harissakrydda

25 g

Chiafrön

1 st

Koriander

75 g

Yoghurt

1 st

Gurka

20 g

Solroskärnor

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 st

Ägg till fiskkakor

¼ tsk

Salt till fiskkakor

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2847 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett21.1 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater72.6 g
varav socker2.7 g
Kostfiber8.9 g
Protein45.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4 g
Calcium13.8 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör fiskkakor
2

Under tiden, finhacka fisk och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda fisk, vitlök, harissakrydda, ägg, chiafrön, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Låt smeten vila i 5–6 min medan chiafrön sväller.

TIPS: Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Blanda dressing
3

Finhacka koriander.

Blanda koriander, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
4

Ansa och grovhacka sallad.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda sallad, gurka, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek fiskkakor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Använd en sked för att portionera ut smet till fiskkakor direkt i stekpannan (3 per person).

Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: 1) Gör inte biffarna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa skålar och toppa med fiskkakor.

Servera med en klick korianderyoghurt.