Harissakryddade koljafiskkakor och ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakryddade koljafiskkakor och ris

Harissakryddade koljafiskkakor och ris

med korianderyoghurt och krispig grönsallad

Djupdyk i ett hav av smaker med våra harissakryddade fiskkakor på kolja – en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Tillsammans med ris, spenatsallad med gurka och korianderyoghurt blir detta en välsmakande middag för de som vill laga fisk på ett nytt sätt.

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Harissakrydda

25 g

Chiafrön

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

30 g

Spenat

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 st

Ägg till fiskkakor

¼ tsk

Salt till fiskkakor

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2693 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett18.5 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater71.4 g
varav socker1.7 g
Protein44 g
Salt4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör fiskkakor
2

Under tiden, finhacka fisk och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda fisk, vitlök, harissakrydda, ägg, chiafrön, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Låt smeten vila i 5–6 min medan chiafrön sväller.

TIPS: Använd en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Blanda dressing
3

Finhacka koriander.

Blanda koriander, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
4

Skölj spenat.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda spenat, gurka, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek fiskkakor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Använd en sked för att portionera ut smet till fiskkakor direkt i stekpannan (3 per person).

Stek fiskkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: 1) Gör inte biffarna för tunna, det blir svårare att få dem att hänga ihop. 2) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa skålar och toppa med fiskkakor.

Servera med en klick korianderyoghurt.