
De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. I kväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime, salladslök och chili, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
½ st
Lime
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
100 ml
Kokosmjölk
30 g
Röd currypasta
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
10 g
Ingefärspasta
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Dela pak choi på hälften och skär i 1 cm tjocka skivor.
Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot i 3–4 min, tills mjuk.
Tillsätt pak choi och ingefärspasta och stek i 2 min, tills väldoftande.
Tillsätt currypasta och stek i ytterligare 1 min.

Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och räkor till stekpannan, och koka upp.
Koka i 3–4 min under omrörning, tills färdiglagade.
TIPS: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Medan räkorna tillagas, koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda färdiga nudlar med curryn.
Tillsätt en skvätt limesaft och krydda med salt och peppar.

Lägg upp nudlar och röd curry i skålar.
Pressa över limesaft från resterande limeklyftor.
Garnera med salladslök och chili flakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.