HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingwok
topBanner
Kycklingwok

Kycklingwok

med nudlar, salladslök och jordnötter

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Allergener:GlutenJordnötterSesamSulfiterSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 st

Salladslök

150 g

Fullkornsnudlar

(InnehållerGluten)

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 st

Ekologisk lime

1 st

Paprika

75 g

Asiatisk woksås

(InnehållerGluten, Sesam, Sulfiter, Soja)

1 g

Chili flakes

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2458 kJ
Fett6.29 g
varav mättat2 g
Kolhydrater81.65 g
varav socker24.5 g
Protein46.92 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt.  

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, morot, paprika, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

3

Grovhacka jordnötter.

4

Lägg i nudlar i det kokande vattnet. Koka i 1-2 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten*. 

5

Tillsätt woksåsen, limezest och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna. 

6

Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Strö över chili flakes efter smak och servera med limeklyftor.