topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingwok

Kycklingwok

med nudlar, salladslök och jordnötter

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

2

Salladslök

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

20

Jordnötter

1

Morot

1

Rödlök

1

Ekologisk lime

1

Paprika

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Chiliflakes

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2458 kJ
Fett6.29 g
varav mättat2 g
Kolhydrater81.65 g
varav socker24.5 g
Protein46.92 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt.  

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, morot, paprika, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

Hacka jordnötter
3

Grovhacka jordnötter.

Koka nudlar
4

Lägg i nudlar i det kokande vattnet. Koka i 1-2 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten*. 

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt woksåsen, limezest och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna. 

Servera
6

Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Strö över chili flakes efter smak och servera med limeklyftor.