HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingwok
topBanner
Kycklingwok

Kycklingwok

med nudlar, salladslök och jordnötter

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensesamsojasulfiterjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Röd paprika

75 g

Koriander

20 g

Morot

1 st

Kycklinginnerfilé

efter behov

Nudlar

(Innehållergluten)

efter behov

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

Salladslök

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Rödlök

Lime

Ingår inte i din leverans

Olivolja* efter behov

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1238.3593 kJ
Energi (kcal)295.975 kcal
Fett10.12 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater14.7775 g
varav socker10.6 g
Protein36.07 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Skär kycklingen i tunna strimlor på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Lägg i nudlar [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 6-7 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, morötter, paprika, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna möra. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Grovhacka koriander och jordnötter.

5

Tillsätt woksåsen och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna. 

6

Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med koriander, jordnötter och resterande salladslök. Servera med limeklyftor vid sidan av.