Skip to main content
Krämig majstortelloni
Krämig majstortelloni

Krämig majstortelloni

med finriven ost och basilika

Dagens middag går så snabbt att laga att du knappt hinner blinka innan maten står på bordet! Perfekt en stressig vardag när hela familjen är hungrig. Vi kokar tortelloni och tillsätter den i en gräddig sås med majs, spenat, lök, vitlök och färsk basilika. Vi toppar med chili för lite extra sting, och så är kvällen räddad.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Celery
Milk
Egg
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

40 g

Finriven ost

1 st

Lök

1 paket

Matlagningsgrädde

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3400 kJ
Energi (kcal)813 kcal
Fett43.7 g
varav mättat27 g
Kolhydrater98.3 g
varav socker17.5 g
Kostfiber6 g
Protein43.1 g
Salt5.8 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka tortelloni
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. – ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
2

Skär lök i tunna skivor. Häll av majs.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek majs och lök i 3–4 min, tills lätt brynta.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

Tillsätt vitlök till stekpannan och stek i 30 sek, tills väldoftande.

 

Tillsätt tortelloni
3

Rör ner grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och sparat kokvatten i stekpannan.

Sänk til medelvärme och tillsätt tortelloni, spenat och finriven ost. Tillsätt grovt rivna basilikablad.

Sjud i 1–2 min, tills spenaten mjuknar. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.

Strö över chiliflakes [1/2 påse, 2P].

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.