
Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår krämiga soppa på cannellinibönor och majs! Den här rätten är full av de levande och karakteristiska smaker som gör det mexikanska köket så oemotståndligt och serveras med färsk koriander, tortillachips och gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
380 g
Cannelinibönor
1 st
Majs
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
2 g
Spiskummin, malen
1 g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Chili
250 g
Potatis
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till soppa
2 dl
Mjölk till soppa
½ tsk
Salt till soppa

Grovhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj cannellinibönor.
Häll av majs.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, tills mjuk.
Tillsätt potatis, vitlök, cannellinibönor, majs, grönsaksbuljong, spiskummin och oregano och rör om. Stek i ytterligare 1–2 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt vatten, mjölk, salt och en nypa peppar.
Koka upp och sjud under lock på lägre värme i 10–12 min, tills soppan tjocknar och grönsakerna är mjuka.

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.

Använd en potatisstöt för att mosa en del av cannellinibönorna och potatisen i den färdiga soppan för en tjockare konsistens.
TIPS: Du kan också använda en stavmixer.

Häll upp soppa i skålar och toppa med chili, koriander, gouda och en klick gräddfil.
Servera med tortillachips och limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.