HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiburgare
topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med pommes och gurksalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

1 st

Ekologisk lime

500 g

Potatis

60 g

Salladsmix

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3970.4065 kJ
Energi (kcal)948.95 kcal
Fett39.6947 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater105.745 g
varav socker26.5 g
Protein38.22 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Dela lime i klyftor. Skölj salladsmix.

3

Hetta upp socker* [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.

5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida. 

6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.