topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med pommes och gurksalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Mynta

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

1 st

Lime, ekologisk

25 ml

Vitvinsvinäger

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

60 g

Salladsmix

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4195 kJ
Energi (kcal)1003 kcal
Fett52 g
varav mättat20 g
Kolhydrater98 g
varav socker22 g
Protein40 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Dela lime i klyftor. Skölj salladsmix.

3

Hetta upp socker* [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.

5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.