topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med pommes och gurksalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Briochebröd

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Mynta

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

1

Ekologisk lime

500

Potatis

60

Salladsmix

200

Halloumi

1

Rödlök

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

4

Socker (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2954 kJ
Fett33.93 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater65.65 g
varav socker21 g
Protein30.66 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Förbered frukt & grönt
2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skölj salladsmix.

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker* [4 tsk | 8 tsk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i ca 2 min.

Förbered salsa
4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.

Stek halloumi
5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

Servera
6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.