topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med pommes och gurksalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

1 st

Rödlök

2 st

Salladslök

1 st

Gurka

½ påse

Mynta

1 st

Lime

25 ml

Vitvinsvinäger

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4220 kJ
Energi (kcal)1009 kcal
Fett52 g
varav mättat20 g
Kolhydrater99 g
varav socker23 g
Protein40 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 30-35 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt.

Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers].

Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp socker*, vinäger och vatten* (se ingredienslistan) i en liten kastrull.

Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och reducera vinägern till en tjock sirap.

Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök.

Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.

5

Sätt in briochebullarna hela i ugnen och värm dem i 3-4 min.

Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme tillsammans med en skvätt vatten*. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

6

Dela briochebullarna och bre majonnäs på både topp och botten.

Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa.

Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.