Skip to main content
Grekisk-inspirerad kycklingsallad

Grekisk-inspirerad kycklingsallad

med kryddad orzo och pestodressing

4.3
(183)

I kväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig kycklingsallad med orzo. Orzo är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi blandar den med vår färdiga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Sen bygger vi vår sallad med orzo, gurka, tomat och kyckling, och toppar med krämig pestodressing med yoghurt.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Krämig pestodressing

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Gurka

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

180 g

Orzo

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

½ g

Chiliflakes

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Olja till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3552 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett39 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker10.4 g
Kostfiber6.8 g
Protein44.8 g
Salt4.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium372.8 mg
Calcium33 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8-9 min, eller tills "al dente".

Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i 3-4 min per sida, tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Under tiden, grovhacka gurka och tomat.

Skölj spenat.

Blanda gurka, tomat, chiliflakes, olivolja, salt och en nypa peppar i en skål.

Blanda yoghurt, pestodressing och en nypa salt och peppar i en liten skål.

När orzo är färdigkokt, vänd ner Medelhavets pärla, olivolja, salt och en generös nypa peppar.

Låt orzo svalna något, och vänd sedan ner salladsmix och spenat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

4

Lägg upp orzo i skålar.

Toppa med tomat- och gurksallad och kyckling.

Servera med pestodressing.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova