
I kväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig kycklingsallad med orzo. Orzo är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi blandar den med vår färdiga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Sen bygger vi vår sallad med orzo, gurka, tomat och kyckling, och toppar med krämig pestodressing med yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Krämig pestodressing
1 st
Tomat
4 g
Medelhavets Pärla
½ st
Gurka
30 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
180 g
Orzo
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
½ g
Chiliflakes
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
150 g
Strimlad salladsmix
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Olja till sås
½ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka orzo i 8-9 min, eller tills "al dente".
Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i 3-4 min per sida, tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, grovhacka gurka och tomat.
Skölj spenat.
Blanda gurka, tomat, chiliflakes, olivolja, salt och en nypa peppar i en skål.
Blanda yoghurt, pestodressing och en nypa salt och peppar i en liten skål.
När orzo är färdigkokt, vänd ner Medelhavets pärla, olivolja, salt och en generös nypa peppar.
Låt orzo svalna något, och vänd sedan ner salladsmix och spenat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp orzo i skålar.
Toppa med tomat- och gurksallad och kyckling.
Servera med pestodressing.