Här bjuder vi på ett matigt recept på gratinerade fyllda paprikor. En fantastisk smakupplevelse där paprika fylls med svarta bönor, majs, morot och korianderdressing för att sen toppas mozzarella. Servera dessa läckerheter med ljuvligt tomatris som får extra god smak av att kokas med Panamat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
2 st
Röd paprika
125 g
Körsbärstomater
½ paket
Svarta bönor
75 g
Majs
1 st
Morot
1 portionspåse
Koriander
150 g
Gräddfil
(Innehållermjölk)50 g
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)150 g
Jasminris
3 dl
Vatten* (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [2 1/2 dl | 5 dl]. Tillsätt ris och Panamat, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Halvera och kärna ur paprika. Halvera körsbärtomater. Överför paprika och tomater till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka.
Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P] och majs [1/2 burk, 2P]. Riv morot (oskalad). Finhacka koriander. Blanda gräddfil, koriander (spara några blad till garnering), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Lägg ner bönor i en stor skål och mosa lätt med en gaffel. Tillsätt majs, morot och hälften av dressingen. Smaka av med salt* och peppar*.
När paprika är färdigrostad, skeda försiktigt upp bön- och majsfyllning i varje halva. Strö över mozzarella och krydda med peppar*. Rosta i ugnen i 6-8 min, eller tills osten har smält. Blanda rostade tomater med det färdigkokta riset.
Lägg upp ris på tallrikar. Toppa med fyllda paprikahalvor, ringla över resterande korianderdressing och garnera med korianderblad.