
I kväll lagar vi förföriskt god fläskfärs med teriyakismak – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Sedan serverar vi vår fläskfärs-teriyaki med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
200 g
Wokmix
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Ingefära
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)
1 st
Salladslök
250 g
Fläskfärs
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)

Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek wokmix, vitlök, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.
Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör ner teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Fluffa upp ris med en gaffel.
Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.