Skip to main content
Fläskfärs-teriyaki

Fläskfärs-teriyaki

med ingefärsris och sesamstekta grönsaker

4.3
(951)

I kväll lagar vi förföriskt god fläskfärs med teriyakismak – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Sedan serverar vi vår fläskfärs-teriyaki med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

200 g

Wokmix

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Ingefära

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4108 kJ
Energi (kcal)982 kcal
Fett63.5 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker15.1 g
Kostfiber4.1 g
Protein29.7 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1–2 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.  

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek wokmix, vitlök, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek färs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör ner teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.