Skip to main content
Fisktacos på sweet chili-glaserad öring
Fisktacos på sweet chili-glaserad öring

Fisktacos på sweet chili-glaserad öring

med syrlig pak choi och syltad lök

Fisktacos är ett supergott alternativ till den klassiska varianten med köttfärs. I dagens variant använder vi öring och lagar en variant med asiatiska influenser. Vi steker öringen krispig och gyllene och vänder den i en sweet chili-glaze innan den serveras i varma tortillabröd. Vi fyller också våra tacos med en pak choi-sallad med morot, syltad lök och majonnäs med vår egen kryddblandning Hello Sunrise.

Taggar:
Stark
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Gluten
Soja
Selleri
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Pak choi

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Senap, Selleri)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Morot

20 g

Sweet chilisås

75 g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3541 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett44 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker17.2 g
Kostfiber8.4 g
Protein36.6 g
Salt6 g
Potassium325.9 mg
Calcium76.3 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda citrussaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd i lök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

2

Grovhacka pak choi.

Ansa och halvera sockerärtor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda pak choi, sockerärtor, morot, olivolja och salt i en medelstor skål precis innan servering.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med skinnsidan upp och ta av skinnet.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt fisk
4

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Tillsätt vatten, sojasås, sweet chilisås och chili och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Ta av från värme och lägg tillbaka fisk i pannan. Dela fisk i bitar med en stekspade och vänd försiktigt runt tills den är täckt i sås.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm tortillas
5

Blanda Hello Sunrise och majonnäs i en liten skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Toppa tortillas med sallad, fisk och syltad lök.

Servera med majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image