
Fisktacos är ett supergott alternativ till den klassiska varianten med köttfärs. I dagens variant använder vi öring och lagar en variant med asiatiska influenser. Vi steker öringen krispig och gyllene och vänder den i en sweet chili-glaze innan den serveras i varma tortillabröd. Vi fyller också våra tacos med en pak choi-sallad med morot, syltad lök och majonnäs med vår egen kryddblandning Hello Sunrise.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Pak choi
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Senap, Selleri)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Morot
20 g
Sweet chilisås
75 g
Sockerärtor
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Vatten till dressing

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda citrussaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd i lök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Grovhacka pak choi.
Ansa och halvera sockerärtor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda pak choi, sockerärtor, morot, olivolja och salt i en medelstor skål precis innan servering.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med skinnsidan upp och ta av skinnet.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Tillsätt vatten, sojasås, sweet chilisås och chili och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Ta av från värme och lägg tillbaka fisk i pannan. Dela fisk i bitar med en stekspade och vänd försiktigt runt tills den är täckt i sås.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda Hello Sunrise och majonnäs i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Toppa tortillas med sallad, fisk och syltad lök.
Servera med majonnäs.