Fisktacos på sweet chili-glaserad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fisktacos på sweet chili-glaserad öring

Fisktacos på sweet chili-glaserad öring

med syrlig pak choi och syltad rödlök

Fisktacos är ett supergott alternativ till den klassiska varianten med köttfärs. I dagens variant använder vi öring och lagar en variant med asiatiska influenser. Vi steker öringen krispig och gyllene och vänder den i en sweet chili-glaze innan den serveras i varma tortillabröd. Vi fyller också våra tacos med en pak choi-sallad med äpple och morot, syltad rödlök och majonnäs med vår egen kryddblandning Hello Sunrise.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

1 st

Pak choi

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

½ g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 st

Morot

20 g

Sweet chilisås

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4093 kJ
Energi (kcal)978 kcal
Fett53.7 g
varav mättat6 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker23.3 g
Protein37.8 g
Salt7.4 g

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Blanda sallad
2

Grovhacka pak choi.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Lägg pak choi, äpple, morot, olivolja och salt i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med skinnsidan upp och ta av skinnet.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt fisk
4

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Tillsätt vatten, sojasås, sweet chilisås och chili och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Ta av från värme och lägg tillbaka fisk i pannan. Dela fisk i bitar med en stekspade och vänd försiktigt runt tills den är täckt i sås.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm tortillas
5

Blanda Hello Sunrise och majonnäs i en liten skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Toppa tortillas med sallad, fisk och syltad rödlök.

Servera med majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image